Nieuws

Voetmassage

5 voordelen van voetmassage

Veel aandacht besteden we meestal niet aan de verzorging van onze voeten. Jammer! Ze worden dagelijks als slaafje gebruikt en verdienen daarom zeker een regelmatige behandeling. Het is ook gewoon ontspannend en gezond om je voeten af en toe onder handen te nemen.

 
Lees meer
Massage

Modder is heilzamer dan je denkt

Modder. Als je gaat wandelen loop je er graag met een boog omheen, en ook ‘s zomers op een festivalweide krijg je er liefst niet mee te maken. Toch is modder ook een product dat al eeuwenlang meegaat in de wellness. De geneeskrachtige en ontspannende werking van pakkingen met modder is reeds lang aangetoond. Ze zijn ideaal om zelf te beleven, apart of als onderdeel van een arrangement.

 
Lees meer
Regendouche

Naar de sauna in de zomer?

Het lijkt misschien een gek idee. Totaal niet! Het is juist erg verkoelend. Maar hoe doe je dat als je lichaam bij het nemen van een trap reeds als een fontein aanvoelt?
Zweten is niet fijn met je kleren aan. Maar ben je naakt of draag je zwemkledij, dan kan je huid vrij ademenen. Wanneer buiten de temperatuur stijgt, is de stap naar afkoelen veel makkelijker te nemen.

Lees meer
Langer Leven Met Sauna

Doet sauna je echt langer leven?

Elke paar maanden verschijnt er wel een studie die sauna, en dan vooral een regelmatig bezoek eraan, in verband brengt met gezondheid. Vaak ga je best eerst na wie achter zulke studies zit, voor je ze al te serieus. De laatste tijd onderzoeken steeds meer universiteiten echter de relatie tussen sauna en langer leven, én nemen gerespecteerde bladen de resultaten over.

Lees meer
5 fabels over massage ontkracht

Vijf fabels over massage ontkracht

Mag je een massage krijgen als je zwanger bent? En is zo’n behandeling pas echt zinvol als ze een beetje pijn doet? Je hoort en leest veel fabeltjes als het over massage gaat. Tijd om er een paar de wereld uit te helpen!

 
Lees meer
Saunabezoek

Vermindert regelmatig saunabezoek het risico op dementie?

Op tijd en stond naar de sauna gaan, zou de kans op dementie en Alzheimer verminderen. Wij knipperden ook met de ogen toen we het nieuws lazen. Toch mag je de berichtgeving best serieus nemen: de link tussen sauna en dementie is onderzocht aan de universiteit van Oost Finland (het saunaland bij uitstek), nadat ze 2.000 mannen gedurende 20 jaar lang volgden. Toch betekent dat niet meteen dat er een mirakeloplossing voor Alzheimer in de maak is.

 
Lees meer
Archief